نشريه شماره  :  (1)  تاريخ : 80/اسفند

http://3pit.tripod.com <<

  3pit MAGAZINE 

سرمقاله

اجتماعي

تاكسي زنان

افغان و مبايل

اخراج كارمندان هوايي

سرگرمي

موسيقي

عكس  شماره

تصاوير سه بعدي

كارت تبريك نوروزي

معما

جكهاي جديد

مصاحبه )طنز(

گوشت كوب دربار

كاري كاتور

داستان دنباله دار

فرهنگ و هنر

نامزدهاي اسكار

نقد يك شاهكار

بيان تلخ واقعيت

تكنولوژي

نسل جديد دي وي دي

تصويب كپي رايت

مسنجر ياهو

آموزش طراحي وب

 

بازگشت به صفحه اول 

 

تاكسي  ويژه زنان
از شهر همدان، مرکز استان همدان در غرب ايران خبر رسيده که برای نخستين بار در اين شهر خدمات حمل و نقل ويژه بانوان راه اندازی شده است.

مديرعامل سازمان تاكسيرانی شهر همدان دليل راه اندازی خدمات حمل و نقل ويژه زنان را بخشی از حقوق زنان و همچنين به دليل اسلامی بودن کشور ايران عنوان کرده است.

رانندگی اين تاکسی های ويژه نيز بر عهده زنان است.

دليل اجرای طرح جداسازی

طرح جدا سازی وسايل نقليه عمومی در ايران از سال ها قبل آغاز شد و هدف از اين طرح ها به گفته مسولان، جلوگيری از کنار هم قرار گرفتن زنان و مردان غير محرم است که از ديد برخی روحانيون، برخلاف تعاليم دينی است.

در عين حال، ضعف شبکه حمل و نقل عمومی در ايران، به ويژه در شهرهای بزرگ که باعث شده تعداد مسافران بسيار بيشتر از ظرفيت وسايل حمل و نقل عمومی مثل اتوبوس ها و تاکسی ها باشد، مسوولان را ناگزير ساخته تا برای تامين آسايش مسافران، زنان و مردان را تا حد ممکن از يکديگر جدا کنند.

به غير از تهران که از حدود دو سال قبل صاحب 2 خط مترو شد، ساير شهرهای ايران از خطوط مترو برخوردار نيستند، لذا عمده ترين وسيله حمل و نقل درون شهری در ايران، اتوبوس ها و تاکسی ها هستند.

اين وسايل نقليه عمومی معمولا در ساعات پررفت و آمد روز نزديک به دوبرابر ظرفيت استاندارد مسافر سوار می کنند و مسولان امور حمل و نقل همواره در تلاش بوده اند تا راهی برای کاهش مسايل ناشی از شلوغی بيش از حد وسايل نقليه بيابند.

سوار کردن پنج مسافر در يک تاکسی در ايران امری بديهی است زيرا در بسياری موارد امکان ديگری برای مسافران وجود ندارد و يا تامين هزينه های امکانات جايگزين برای همه مسافران به سختی امکان پذير است.

در نتيجه، مسولان بعد از تجربه چند ساله اجرای طرح تقسيم اتوبوس ها، اينک در حال زمينه سازی برای اجرای طرح جدا سازی تاکسی ها هستند.

اين اقدامی است که قبل از ايران در يکی از کشورهای عربی حاشيه خليج فارس نيز تجربه شده بود.

پيشينه طرح جداسازی زنان و مردان

البته در ايران پيش از اجرای طرح های مختلف برای جداسازی زنان و مردان در وسايل نقليه عمومی، طرح جداسازی در مدارس، برخی ادارات دولتی، برخی دانشکده ها و حتی بيمارستان ها به اجرا گذاشته شده بود و يکی از موضوعات مورد توجه نيروی انتظامی ايران، بررسی هويت دختران و پسرانی است که در اماکن عمومی باهم ديده می شوند.

طبق مقرراتی که نيروی انتظامی و برخی نهادهای مذهبی ملاک عمل خود قرارمی دهند، زنان و مردان يا دختران و پسران تنها در صورتی می توانند با هم مشاهده شوند که ارتباط خانوادگی داشته باشند و يا همسر يکديگر باشند.

 

 

 

copyright 2002 (3pit)   Rooznamechi استفاده رسمي از مطالب اين  نشريه  بدون اجازه ممنوع است