نشريه شماره  :  (1)  تاريخ : 80/اسفند

http://3pit.tripod.com <<

  3pit MAGAZINE 

سرمقاله

اجتماعي

تاكسي زنان

افغان و مبايل

اخراج كارمندان هوايي

سرگرمي

موسيقي

عكس  شماره

تصاوير سه بعدي

كارت تبريك نوروزي

معما

جكهاي جديد

مصاحبه )طنز(

گوشت كوب دربار

كاري كاتور

داستان دنباله دار

فرهنگ و هنر

نامزدهاي اسكار

نقد يك شاهكار

بيان تلخ واقعيت

تكنولوژي

نسل جديد دي وي دي

تصويب كپي رايت

مسنجر ياهو

آموزش طراحي وب

 

بازگشت به صفحه اول 

 

اخراج 400 هزار نفر در شرکت های هواپيمايی

 

مطالعه ای که توسط "سازمان کار" ( Labour Organisation) انجام شده است، می گويد که به دنبال حملات 11 سپتامبر به شهرهای آمريکا که با استفاده از چهار فروند هواپيای مسافربری صورت گرفت، در صنعت هوانوردی حدود 400 هزار شغل از ميان رفته است.

افت شديد تقاضا برای مسافرت هوايی و در نتيجه، کاهش شمار مسافران، به کاسته شدن شمار پروازها و بيکار شدن تعداد زيادی از کارمندان اين صنعت منجر شده است.

اما نويسندگان اين گزارش تحقيقی می گويند که شرکت های هواپيمايی ممکن است از اين حوادث به عنوان فرصتی برای کاهش شمار کارمندان خود بهره جسته باشند.

پروفسور "پيتر ترنبول" از دانشکده بازرگانی دانشگاه "کارديف" در بريتانيا گفت: "به نظر می رسد شرکت های مسافربری هوايی، برای تحميل برنامه های خود داير بر کاهش جدی هزينه ها، بيش از آن چه واقعا موجه است، از مشکلات جاری بهره بردای می کنند، و اين کار اغلب بدون مشورت با نيروی کار انجام می شود."

اين مطالعه در کنفرانسی که از سوی "سازمان بين المللی کار" در شهر ژنو با حضور نمايندگان دولت ها، کارگران و کارمندان صنعت مسافربری هوايی برگزار شده بود، مطرح شد.

برخورد متفاوت

شرکت های نقليه هوايی در آمريکای شمالی چند هفته بعد از وقايع 11 سپتامبر اعلام کردند که مجبور به حذف بيش از 100 هزار شغل هستند، درحالی که اين رقم برای شرکت های اروپايی 30 هزار بود.

اين گزارش می افزايد: واکنش شرکت های هوايی آمريکای شمالی و شرکت های اروپايی به اين حوادث متفاوت بوده است.

براساس اين گزارش، شرکت ها در آمريکای شمالی بلافاصله نسبت به کاهش گسترده شمار کارمندان خود اقدام کردند و اغلب مجبور به انجام مذاکرات دشوار با اتحاديه های کارگری شدند.

اين اتحاديه ها سعی داشتند با محدود کردن شمار بيکاران از پيامدهای منفی بيکاری بکاهند.

در مقابل، شرکت های اروپايی نسبت به يافتن راه هايی برای پرهيز از بيکاری ها علاقه بيشتری نشان دادند و با نمايندگان کارگران به طور مفصل به مشورت پرداختند.

حذف گسترده

علی رغم اين ها، بسياری از خطوط بزرگ هوايی 15 تا 20 درصد کارمندان خود را اخراج کرده اند.

اين مطالعه نتيجه گرفته است که تقريبا کليه خطوط آمريکايی حداقل 20 درصد کارمندان خود را اخراج کردند، و در اين ميان "يونايتد ايرلاينز" و "آمريکن ايرلاينز" هر يک 20 هزار اخراجی داشتند.

"يو اس ايرويز" 11 هزار نفر، معادل 23 درصد کل نيروی کار خود را کنار گذاشت که با توجه به حجم اين شرکت، بزرگترين درصد حذف شغل در ميان شرکت های آمريکای شمالی بود.

شرکت های ورشکسته سابينای بلژيک و همچنين سوييس اير نيز به ترتيب با اخراج 12 هزار و 9 هزار کارمند، در اروپا پيشتاز هستند.

در ادامه اين گزارش آمده است: "بريتيش ايرويز" 7 هزار نفر را برکنار کرده و گمان می رود در نظر داشته باشد در آينده نزديک 10 هزار نفر ديگر نيز را برکنار کند.

شرکت لوفتانزای آلمان تنها شرکتی بود که بلافاصله پس از حوادث 11 سپتامبر از پرسنل خود کاست، و احتمالا به زودی 4 هزار شغل ديگر را نيز از کار بيکار خواهد کرد.

پيامدهای عميق

حملات 11 سپتامبر نسبت به جنگ خليج تاثير بدتری بر تردد هوايی در آمريکا داشته است.

در سال 1991 بسياری از آمريکايی ها به خاطر نگرانی درباره جنگ حاضر به انجام مسافرت هوايی نبودند.

در سه ماهه نخست پس از حوادث سپتامبر ميزان تردد هوايی در سطح جهان 40 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن نزول کرد. اين درجه افت، 4 برابر سال 1991 بود.

براساس اين گزارش، شواهد نشان می دهد که تاثيرات افت اقتصاد جهانی بر مسافرت های هوايی حتی پيش از 11 سپتامبر نيز آغاز شده بود، اما حملات اوضاع را بسيار وخيم تر کرد.

گمان نمی رود که درصد مسافرت های هوايی تا پيش از ماه سپتامبر سال 2002 به حال عادی بازگردد و تا سال 2003 احتمال هرگونه بهبود چشمگيری در ميزان آن بعيد است.

شرکت بويينگ که خود به حذف 30 هزار شغل دست زده است، پيش بينی می کند که برای خلاصی از عواقب منفی 11 سپتامبر به 28 تا 42 ماه وقت نياز است.

هدف از برگزاری ملاقات ژنو فراهم کردن فرصتی برای دولت ها، کارمندان و کارگران برای بحث درباره پيامدهای بحرانی بود که صنعت هوانوردی با آن روبرو است.
 

 

 

 

copyright 2002 (3pit)   Rooznamechi استفاده رسمي از مطالب اين  نشريه  بدون اجازه ممنوع است