نشريه شماره  :  (1)  تاريخ : 80/اسفند

http://3pit.tripod.com <<

  3pit MAGAZINE 

سرمقاله

اجتماعي

تاكسي زنان

افغان و مبايل

اخراج كارمندان هوايي

سرگرمي

موسيقي

عكس  شماره

تصاوير سه بعدي

كارت تبريك نوروزي

معما

جكهاي جديد

مصاحبه )طنز(

گوشت كوب دربار

كاري كاتور

داستان دنباله دار

فرهنگ و هنر

نامزدهاي اسكار

نقد يك شاهكار

بيان تلخ واقعيت

تكنولوژي

نسل جديد دي وي دي

تصويب كپي رايت

مسنجر ياهو

آموزش طراحي وب

 

بازگشت به صفحه اول 

 

رقيب ايرانی 'باربی' به بازار آمد


ايران برای رقابت با عروسک "باربی" که مشهور ترين عروسک غربی بين کودکان جهان است، دو نمونه عروسک را با ويژگی کودکان ايرانی و حجاب اسلامی به مرحله توليد رسانده است.

اين دو عروسک "دارا" و "سارا" نام دارند و نهادی موسوم به كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان ايران مجری طراحی و توليد آنها است.

محسن چينی فروشان، مدير عامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان روز سه شنبه در جريان يک مصاحبه مطبوعاتی خبر عرضه اين عروسک ها به بازار را اعلام کرد و گفت: "هدف از توليد اين عروسك‌ ها، ارايه عروسك‌هايی با ويژگی ‌های ملی و اسلامی برای كودكان و نوجوانان است."

کانون پرورش فکری، در کنار فعاليت های هنری و سرگرمی برای کودکان و نوجوانان، مجموعه ای از کتابخانه ها را نيز که به همين رده های سنی خدمات می دهند، اداره می کند.

به گفته مديرعامل کانون پرورش فکری، تا کنون هشتاد هزار عروسك سارا و بيست هزار عروسك دارا توليد شده است.

اما کانون ياد شده، تنها به توليد عروسک اکتفا نکرده، بلکه وسايل جنبی عروسك‌های دارا و سارا مثل لوازم ‌تحرير، نوار سرود، تقويم، پوستر و جوراب نيز توليد و آماده عرضه کرده است.


عروسک مشهور باربی
فکر توليد عروسک هايی با ويژگی های ايرانی - اسلامی تازگی ندارد و در واقع از مدتی پس از پيروزی انقلاب اسلامی، بسياری از روحانيون همواره از اينکه کودکان ايرانی با عروسک های "بی حجاب" و يا "بدحجاب" غربی و در راس آنها عروسک بلند بالا، با موهای بور و لباس های کوتاه يعنی "باربی" بازی می کنند، گلايه داشته اند.

به ويژه اينکه تصور بر اين است که "باربی" عروسکی آمريکايی است و نمونه ای از يک نوجوان کاملا غربی!

در عين حال عروسک تنها بخشی از مساله مورد توجه مقام های ايرانی است و تا کنون تلاش های گستردهای نيز برای توليد فيلم ها، نمايش ها، انيميشن ها و داستان های ايرانی - اسلامی توسط نهاد ها و سازمان های مختلف، از جمله کانون پروش فکری و راديو تلويزيون ايران صورت گرفته است.

عروسک ايرانی، سازنده چينی

يک ويژگی ديگر عروسک های دارا و سارا اين است که از قرار معلوم اين عروسک ها ساخت خود ايران نيست.

بحث توليد دارا و سارا حدود شش سال قبل مطرح شد اما اقدام موثری در اين زمينه صورت نگرفت تا دو سال قبل که تلاش هايی برای توليد اين عروسک ها در ايران به اجرا در آمد اما اين بار اين مشکل پيش آمد که عروسک ها از کيفيت بالايی برخوردار نبودند.

به گفته آقای چينی فروشان، به دليل كيفيت نامرغوب عروسک های ايرانی، ساخت اين عروسك‌ ها به چين واگذار شد.

وی می گويد: البته چين تنها مجری طرح توليد است و هيچ نظارتی بر طراحی و ساخت اين عروسك‌ها نداشته است.

به نظر می رسد هدف مجريان طراحی عروسک ها از سفارش دادن توليد آنها به توليد کنندگان چينی، افزايش کيفيت و شکل عروسک ها به اميد جلب توجه کودکان ايرانی باشد اما به نظر می رسد کيفيت تنها يک بخش از مشکل است.

موضوع مهم ديگر، چگونگی استقبال کودکان و خانواده های آنان از اين عروسک هاست.

به نظر می رسد دارا و سارا اگرچه خواهر و برادر دوقلويی هستند که دونفری برای رقابت با "باربی" به ميدان آمده اند، اما تبليغات گسترده ای که باربی را به مشهور ترين عروسک جهان مبدل ساخته، کار را برای دوقلو های ايرانی مثل بسياری ديگر از شخصيت های عروسکی کشورهای ديگر که قبلا به اين عرصه وارد شده اند، بسيار دشوار خواهد ساخت.

 

 

 

 

copyright 2002 (3pit)   Rooznamechi استفاده رسمي از مطالب اين  نشريه  بدون اجازه ممنوع است